[ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ]

Corian

Χαρακτηριστικά

Τα κύρια χαρακτηριστικά του είναι: μη πορώδες υλικό, που σημαίνει ότι οι επιφάνειες δεν υποστηρίζουν την ανάπτυξη βακτηρίων ή μυκήτων. Είναι ένα αδρανές και μη τοξικό υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ευαίσθητες εφαρμογές όπως: τοίχοι και επιφάνειες εργασίας, νοσοκομεία και ξενοδοχεία. Είναι ανανεώσιμο, που σημαίνει ότι μπορούν να αποκατασταθούν πλήρως με συνηθισμένα ήπια λειαντικά καθαριστικά και ένα πανί καθαρισμού. Τα Corian μπορούν να κολληθούν μαζί χωρίς να δημιουργηθεί κενό, δίνοντας σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες σχεδιασμού για επιφάνειες και ειδικές κατασκευές. Τα εκλεπτυσμένα χρώματα της Corian επιτρέπουν μια δημιουργική και εμπνευσμένη παλέτα εργασίας με συμπαγείς υφές και ημιδιαφανείς αποχρώσεις.

Σύσταση υλικού

Το Corian είναι ένα στερεό, μη πορώδες, ομοιογενές υλικό επιφάνειας που αποτελείται από ± 1/3 ακρυλική ρητίνη (επίσης γνωστή ως PolyMethyl MethAcrylate or PMMA) και ± 2/3 φυσικά ορυκτά. Το κύριο ορυκτό είναι το TriHydrate αλουμίνιο (ATH) που προέρχεται από βωξίτη, ένα μετάλλευμα από το οποίο παράγεται το αλουμίνιο.

Χρήσεις

Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για κουζίνες, μπάνια, φωτισμό, συστήματα αυτοματισμού σπιτιού, επιφάνειες ελέγχου αφής, τη κάλυψη κτιρίων, δημιουργία επίπλων, χώρων υγειονομικής περίθαλψης, χώρους εργασίας κ.λπ.

Εγγύηση

Τα υλικά μας συνοδεύονται από 10ετή εγγύηση.

ΜΗ ΠΟΡΩΔΕΣ
 

ΑΝΘΕΚΤΙΚΟ
 

ΑΝΤΙ-
ΒΑΚΤΗΡΙΔΙΑΚΟ

ΠΟΙΚΙΛΙΑ
ΧΡΩΜΑΤΩΝ

ΕΥΚΟΛΟ
ΚΑΘΑΡΙΣΜΑ

Εξουσιοδοτημένος κατασκευαστής και εγκαταστάτης του Corian DuPont™

Η Solid Solution είναι αναγνωρισμένο μέλος του δικτύου ποιότητας DuPont™ Corian® Quality Network και έχει πιστοποιηθεί ως εξουσιοδοτημένος κατασκευαστής “QN Industrial Partner”.

Corian

Δείτε τα χρωματολόγια της Corian Dupont.

Staron

Δείτε τα χρωματολόγια της Staron Samsung.

[ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΕΠΙΦΑΝΕΙΕΣ ]

Φροντίδα & Συντήρηση

Οι ομογενείς επιφάνειες είναι συμπαγείς χωρίς πόρους και έτσι είναι εύκολο να διατηρηθούν ανεπηρέαστες στον χρόνο με απλούς τρόπους.
Mε νερό και σαπούνι καθαρίζονται οι περισσότεροι λεκέδες: Τσάι, μελάνι υδροδιαλυτό, καφές, βερνίκι παπουτσιών, αλκαλικό διάλυμα, ελαιόλαδο, οξυζενέ, σάλτσα σόγιας, ξύδι, οινόπνευμα, ασετόν, γάλα, χυμός φρούτων, μακιγιάζ, ιώδιο, κραγιόν, κετσάπ, σκιά ματιών, ελαιώδης μελάνη, βαφή μαλλιών κλπ.
Για να αφαιρέσετε τους επίμονους λεκέδες χρησιμοποιείστε ένα λευκαντικό καθαριστικό (π.χ. διάλυμα χλωρίνης, Ajax, Cif) με μαλακό σφουγγάρι και ένα πανάκι κάνοντας μαλακές κυκλικές κινήσεις.
Για να αφαιρέσετε ελαφρές αμυχές τρίβετε με σφουγγάρι κουζίνας με κυκλικές κινήσεις. Για να αφαιρέσετε γρατσουνιές τρίβετε με γυαλόχαρτο 400 (ματ φινίρισμα) και έπειτα με γυαλόχαρτο 600 (σατινέ φινίρισμα). Κατόπιν καθαρίστε την περιοχή μ’ ένα μαλακό σφουγγάρι και άσπρο πανάκι.
Για γρατσουνιές βάθους πρέπει να απευθυνθείτε στην εταιρεία μας.
Για να επανέρχεται στο αρχικό φινίρισμα, περιστασιακά καλό είναι να περνάτε όλη την επιφάνεια μ’ ένα στεγνό πανάκι.
Η απολύμανση γίνεται κατά καιρούς πλένοντας με αραιωμένη σπιτική χλωρίνη (1:1).
Για να διατηρήσετε το χρώμα του φωτεινό, πλένετε την επιφάνεια με μίγμα από ¼ νερό και 1-2 φλιτζάνια χλωρίνη, το αφήνετε να δράσει για 14 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλένετε.
Ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν ζημιά στην επιφάνεια είναι : Βιομηχανικές χημικές ουσίες, π.χ. ισχυρά οξέα, κετόνη και αδιάλυτη χλωρίνη.
Οι ομογενείς επιφάνειες επισκευάζονται και συντηρούνται, και έτσι έχουν τη δυνατότητα να διατηρούνται πάντα σαν καινούριες.

Χρήσιμες συμβουλές για τους πάγκους κουζίνας:
– Να χρησιμοποιείτε πάντα ένα σουπλά κάτω από πυρακτωμένα σκεύη.
– Μην πατάτε ποτέ πάνω στους πάγκους και μην τοποθετείτε πολύ βαριά αντικείμενα.
– Αποφύγετε τις χημικές ουσίες όπως καθαριστές αγωγών και διαλυτικά χρωμάτων.
– Για πάγκους με φινίρισμα High Gloss να τοποθετείτε προστατευτικά κάτω από πήλινα ή άλλα σκληρά αντικείμενα.
– Αποφύγετε να σέρνετε σκληρά αντικείμενα στις επιφάνειες.
– Να τρέχει πάντα δροσερό νερό όταν ρίχνετε καυτά υγρά στους νεροχύτες.
– Να μη βιδώνεται η κεραμική εστία πάνω στον πάγκο.

[portfolio projects ]

Corian Projects